Pagina 1 van 1

Extra waarneming

BerichtGeplaatst: ma mei 22, 2017 12:31 pm
door JLEW00
Hallo,
Als je bij het invoeren in Avimap (op de pc) kiest voor "extra waarneming", dan blijft dit vinkje aanstaan, ook al worden er andere soorten naderhand ingevoerd.
Pas bij het opnieuw kiezen van je kavel wordt dit vinkje uitgezet, ook al heb je niet gekozen voor "broedcode onthouden".
Dit lijkt me niet terecht, bovendien zie je bij invoeren gemakkelijk over het hoofd, met als gevolg dat iemand van onze vogelwerkgroep al die vinkjes van een bezoek weer uit kon zetten...
Joop

Re: Extra waarneming

BerichtGeplaatst: ma jul 03, 2017 12:15 pm
door AJNG05
Beste Joop,

Dat is inderdaad een goed punt. Het vinkje zou na één waarneming weer uit moeten. We gaan het aanpassen (staat op onze interne issuelijst) in Avimap.

Vriendelijke groet,

Albert de Jong

Re: Extra waarneming

BerichtGeplaatst: vr okt 05, 2018 1:40 pm
door JLEW00
Vreemd, ik was in de veronderstelling dat ik onlangs de vraag opnieuw gesteld heb op dit forum. Hoe dan ook, het probleem blijkt nog steeds te spelen en de vraag is van 2016. Weten jullie al wanneeer dit opgelost wordt?
Vr. gr.,
Joop de Leeuw
WG Berkheide

Re: Extra waarneming

BerichtGeplaatst: do nov 29, 2018 10:32 am
door XSVN08
Goedemorgen,

Ik heb het getest en ik krijg het niet voor elkaar op zowel de PC als op de tablet/smartphone om het vinkje aan te laten staan. Bij elke waarneming waarvan het vinkje aangezet wordt om een extra waarneming aan te geven gaat het vinkje na opslaan weer uit. Dus mijn volgende ingevoerde waarneming is dan een "normale" waarneming en geen Extra waarneming.

Kijk nog even goed of je niet per abuis toch iets geks doet... het vinkje dat je aanzet bij extra waarneming gaat pas weg als je de waarnemingstip ook daadwerkelijk opslaat.
Blift het probleem nog steeds bestaan dan hoor ik grag stap voor stap wat je doet waardoor dit probleem ontstaat.


Groet!

Joost van Bruggen, Sovon